Flygplan

Airways flygutbildning har Sveriges modernaste flygplansflotta för utbildning. Vår flotta består av en- och tvåmotoriga flygplan från Diamond Aircraft samt en flygsimulator från Diamond Simulations. Alla flygplan har moderna, bränslesnåla och miljövänliga dieselmotorer och är utrustade med glascockpit. Vår DA42 är utrustad med fullt godkänd avisningsutrustning vilket gör att vi kan operera alla dagar, året om!

DA40D

Våra tre Diamond DA40 använder vi för både grundflygutbildning (PPL) och vidareutbildning (CPL, IR). Det är ett modernt flygplan tillverkat helt i komposit. Flygplanet har plats för fyra personer och drivs av en dieselmotor på 135 hk. Tack vare den aerodynamiskt rena konstruktionen med släta ytor och lågt luftmotstånd marchar flygplanet i cirka 115 knop trots den bränslesnåla och i sammanhanget lilla motorn.

DA42

Vår Diamond DA42 är väldigt lik DA40, men har istället 2 motorer. En mycket bra plattform för skolflygning och en behaglig upplevelse att flyga tack vare tysta motorer och vibrationsfri miljö. Diamond DA42 har fullt godkänd avisningsutrustning vilket gör att vi kan operera i stort sett varje dag, året om. Vi ser det som en självklarhet att våra elever ska få uppleva att flyga och träna i dåligt väder och vår DA42 ger goda möjligheter till detta. Utöver vår egen DA42 använder vi beroende på belastningen ibland upp till 2 andra DA42:or i vår verksamhet. Vi kan med andra ord flyga även de dagar då vår ordinarie maskin står på tillsyn.

 Här kan du läsa mer om våra flygplan: www.diamond-aircraft.at